Vraag:
Wat zijn de populaire bouwopdrachten voor Protoss in StarCraft 2?
McKay
2010-07-08 20:51:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb veel Protoss gespeeld in het originele StarCraft, maar ik dacht dat ik het misschien ook in StarCraft 2 zou proberen. Welke buildorders worden er concurrerend gebruikt?

community wiki? omdat BO's + varianten in de loop van de tijd veranderen!
Hmm, hoewel ik denk dat ze zullen veranderen, zullen ze meestal geleidelijk veranderen, en kunnen de antwoorden een beetje worden aangepast?
Vragen voor de andere twee rassen: [Zerg Build Orders] (http://gaming.stackexchange.com/questions/359/what-build-order-should-i-use-for-zerg-in-starcraft-2), [Terran Build Orders] (http://gaming.stackexchange.com/questions/918/what-are-the-popular-openings-builds-for-terran-in-starcraft-2)
@F.S. de cijfers kunnen veranderen, maar de brede lijnen niet. Tenzij Blizzard besluit om Stalkers naar de Robotics en Zeloten naar de Twilight Counsel te verplaatsen, kan deze informatie nuttig blijven.
@tzenes, was het ermee eens dat ik dat nu ook niet doe. Ik zou offline moeten blijven als ik niet kan slapen :)
@ccook eerlijk genoeg, laat het me weten als het bij je terugkomt.
Eerst bouw je leegtes, dan ga je voor leegtes.Als je klaar bent, eindig je met holtes.
Drie antwoorden:
#1
+106
tzenes
2010-07-08 21:34:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik weet niet zeker of je openingen of bouwwerken bedoelt, maar ik zal je beide geven.

Voor openingen starten de meeste Protoss met 13 Gate (9 sondes, een mast, 4 extra sondes, dan een gateway). Vanaf hier bouwen ze meestal een andere gateway of een cybernetica-kern. Je kunt 10 Gate in een 2 Gate rush plaatsen, maar dit komt minder vaak voor.

Er zijn een aantal builds die langs deze twee routes gaan:

  • 1 Gate Expand
  • 3 Gate Pressure naar Expand
  • 2 Gate Rush
  • 4 Gate
  • 3 Gate naar Robo
  • Tech naar Starport

Aangezien Protoss draait om gateway-eenheden, is het gebruikelijk om naar Protoss-strategieën te verwijzen op basis van het aantal Gateways dat je bouwt. Het is vermeldenswaard dat, met uitzondering van 2 gate, alle op gateway gebaseerde builds betrekking hebben op het veranderen van je gateways in warpgates (geleerd bij de cybernetica-faciliteit).

1 Gate Expand is een nieuwere build die onlangs is aangeslagen ( 1.1-1.2) met de komst van langzamere Terran-intimidatie (met name Reapers) en meer Macro-georiënteerde Zerg-spelers. Door vroeg te scouten en mogelijk de eerste Gateway uit te stellen (tot 14-achtig), kan de Protoss-speler een veel betere economie creëren en naar een vroege uitbreiding gaan. Deze vroege uitbreiding zorgt voor een veel snellere gasproductie en een snellere verplaatsing naar krachtige eenheden zoals Colossus en Void Ray. Hoewel er een inherent risico is in dit soort strategie, kan een zeer vroege verkenner (bijv. 8-10) helpen bij de beslissing om na 1 Gate uit te breiden of naar een meer solide 3 Gate Pressure-build. Liquid`Huk en TSL_GuineaPig zijn goede mensen om naar deze build te kijken.

Bij 2 Gate Rush gaat het meestal om het ommuren van je Main of je Natural met je eerste twee Gateways en het bouwen van 5-7 Zalots om je mee te haasten. Dit helpt als verdediging tegen elke tegenaanval. Deze vroege rush-stijl zal later vertrouwen op het gebruik van Warpgate-technologie om eenheden voorbij die muur te verdraaien. Deze vroege storm zet zwaar op de superioriteit van Zealot ten opzichte van kleine aantallen andere tier 1-eenheden. Dit zijn de meest effectieve versus Fast Expand-strategieën. Het staat ook een eerdere uitbreiding toe als je je natuurlijke blokkeert.

3 Gate Pressure kan een vroege Cybernetics Core (bij voorkeur) of een build in 2 Gate-stijl betreffen. Gezien de hoge bouwsnelheid op basis van Chronoboost en Warpgates, is deze build gebaseerd op het bouwen van een heel mooi tier 1.5-leger dat bestaat uit Zeloten, Stalkers en Sentries. Dit is een zeer standaard opening voor de meeste Protoss-spelers, aangezien het een zeer krachtig leger bouwt aan het begin van het middenspel. Vergeet niet om Sentries te bouwen, aangezien ze de sleutel zijn tot deze build en Chronoboost je Warpgate-technologie. Het vreemde aan deze build is dat de plaats in de metaspel drastisch is verschoven. Hoewel het oorspronkelijk een zeer agressieve build was, is het veranderd in een meer macro-georiënteerde build, waardoor de Protoss druk kunnen uitoefenen om ruimte te krijgen om uit te breiden. In plaats van 3 Gate te gebruiken als opstap naar 3 Gate Robo of 4 Gate, leidt een 3 Gate Expand tot een veel sterkere 5 Gate + Robo, waardoor goede timingaanvallen tijdens het spel mogelijk zijn.

4 Gate is de natuurlijke uitbreiding van 3 Gate waardoor een krachtigere push in het midden van het spel mogelijk is (mogelijk als een vervolg op een eerdere 3 Gate die succesvol was). Dit is het logische alternatief voor 3 Gate into Robo, aangezien een Protoss-basis 4 Gateways van continue productie of 3 Gateways en een Robotica-faciliteit kan ondersteunen. 4 Gate kan vervolgens naar Robo gaan met de uitbreiding van een uitbreiding of naar Templar-technologie. Templar-technologie is nuttig voor Terran Bio, bijgestaan ​​door Ghosts, aangezien de Templar de Ghosts kan "snipen", terwijl Robo effectiever is tegen Terran Bio of Zerg Hydra / Roach

3 Gate into Robo rees op als een reactie te vroege Roach pusht aan het begin van Beta. Dit omvatte meestal het bouwen van de eerste gateway en vervolgens onmiddellijk technische ondersteuning aan Robo voordat extra gateways werden toegevoegd. Dit zorgde voor de onsterfelijke timing-push, die een sterke kracht was die werd ondersteund door een onsterfelijke. Sinds de Roach nerfs en andere veranderingen is het gebruikelijker om eerst de Gateways te bouwen en later de Robo toe te voegen als een techneut voor Colossus. The Colossus geeft deze strategie een voordeel ten opzichte van Terran Bio of Roach / Hydra Zerg builds. Het is ook vermeldenswaard dat 3 Gate Robo je een zeer vroege Observer geeft, wat enorm voordelig is.

Tech to Starport-builds zijn voortgekomen uit vroege Void Ray-rushes. Omdat die strategieën niet kunnen worden gehandhaafd, is een meer gebruikelijke zet om in plaats daarvan Phoenix uit de Starport te bouwen en de zwaartekrachtstraal te gebruiken om dure eenheden te vernietigen. Deze builds omvatten meestal het vroeg krijgen van een aantal Phoenix en ze vervolgens mee te nemen voor een timing van 3 Gate. De uitgestelde push wordt versterkt doordat vijandelijke eenheden van het bord kunnen worden verwijderd. Dit is vooral effectief versus Terran Mech. Onlangs is Early Starport terug in de gunst gekomen met GSL 3. Een aantal spelers gaat voor vroege dubbele Starport (vooral in PvZ). Naast de vroege Phoenix voor intimidatie, hebben ze ook Void Rays toegevoegd. Void Rays waren traditioneel slechts een sterke eenheid als ze eenmaal waren opgeladen, maar in patch 1.1.2 werd de niet-opgeladen schade gepolijst. Het resultaat was dat Void Rays veel sterker werden, zowel vroeg in gevechten als toen ze grote aantallen hadden bereikt. Dit in combinatie met veel Zergs die zwaar leunen op Roaches na hun range buff (ook 1.1.2) leidde tot veel meer Starport centric builds.

Ten slotte is het vermeldenswaard dat er een aantal cheese builds zijn. Deze draaien om het verbergen van een Dark Templar-schrijn of Starport voor Void Ray. Hoewel het geen duurzame bouwwerken zijn, zijn ze het vermelden waard.

Opmerking ik gebruik de termen:

Niveau 1 om aan te duiden: Zerglings, Zealots en Marines.

Niveau 1.5 om aan te geven: Stalkers, Sentries, Roaches, Banelings, Marauders en Reapers.

Mooi hoor. Weer goed gedaan.
Ik besteed mogelijk te veel tijd aan het spelen / kijken / nadenken over Starcraft 2
"Mogelijk"...? ;)
@tomas; _;) ....
Petje af voor u meneer!
#3
+4
Zach Lysobey
2010-10-23 21:00:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

1 Gate Fast Expand vs. Terran wordt de laatste tijd steeds populairder (volgens TeamLiquid.net). Ik heb er een verbazingwekkend slagingspercentage mee gehad in goud / platina

Maar serieus als je op zoek bent naar SC2 Bouwt: goto liquipedia

http://wiki.teamliquid.net/Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...